Boxspring opmaken met iets meer gemak

Inspiratie / 20 april 2017
Boxspring bed makkelijk opmaken

Welkom bij de tweede blog deze week. In deze blog wil ik jullie een paar tips en tricks meegeven hoe je het beste je boxspring kunt opmaken met jouw favoriete beddengoed.

Elke dag opnieuw

Heel veel mensen delen de mening een grote ergernis te hebben aan het opmaken van hun bed. Elke ochtend weer, moet dit gebeuren. Ja, of je doet het niet, echter dit betekend dat de slaapkamer er rommelig en onrustig uit ziet. Toch zijn de meningen verdeeld. Veel mensen die niet hun bed opmaken, vinden het onzin. Je kruipt er 10 uur later toch weer in.

Uit onderzoek is gebleken dat….

Uit een wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een opgeruimde en een opgemaakt bed zorgt voor rust, overzicht en voor een schoon gevoel zorgt. Ook bij het binnentreden van de slaapkamer s ‘avonds zijn de resultaten positief.

Drie tips voor gemak bij het opmaken van jouw boxspring:

  • Zorg voor een juiste afmeting van de boxspring
  • Kies voor een elektrische boxspring
  • De automatische boxspring
  • Twee extra tips

De juiste afmeting van de boxspring

De juiste hoogte van een boxspring is erg belangrijk. Zowel voor het instap comfort als voor het opmaakgemak van het beddengoed. Kies altijd een boxspring op de juiste hoogte van uw lichaamslengte. Het is niet de bedoeling dat je door de knieën moet buigen om het bed in te stappen als wel een sprongetje maken omdat het bed juist weer te hoog is. De juiste hoogte van de boxspring is op kniehoogte.

De elektrische boxspring

Tegenwoordig zijn er veel elektrische boxsprings op de markt te vinden. Vroeger kon alleen het hoofdeind en het voeteneind omhoog. Tegenwoordig kan er een zogeheten S curve gemaakt worden. Hierbij kan ook het midden omhoog en naar beneden worden gebracht. En de laatste ontwikkeling laat zien dat de totale oppervlakte van de boxspring omhoog en naar beneden kan worden gebracht. Dit betekend dat je zelf de hoogte van het matras kunt bepalen en het instap comfort kunt afstellen.

De opmaak tip: Lift het totale matras omhoog tot de maximum hoogte. Hierdoor kun je zonder het matras omhoog te hoeven tillen alle hoeken van het matras voorzien van schoon beddengoed. Ook voor de dagelijkse opmaak van de boxspring is deze hoogte ideaal om het beddengoed strak en netjes op te maken.

De automatische boxspring

Voor de echte gemak liefhebber is er dan nu zelfs de zelf opmakende boxspring. Ja jullie horen het goed. Deze boxspring heeft een automatisch randen systeem die de zijkanten van de lakens bij het voeteneinde oppakt en strak trekt. De kussens worden ook omhoog gelift en opgeschud weer op hun plaats terug gelegd. Geweldig systeem, echter niet goedkoop. Maar mocht je het kunnen betelen en het ervoor over hebben dan is dit natuurlijk wel een waanzinnige uitkomst om voor eens en altijd af te zijn van het opmaken van je boxspring.

Extra tip

Kies voor kreukvrije lakens. Bijna niemand strijkt nog zijn beddengoed. Maar een gekreukte warboel op bed is ook weer niet fijn. Egyptisch katoen, en voor-behandeld katoen kreukt weinig tot niet. Ideaal om vanuit de droger zo op je bed te gooien. Tevens zijn er lakens en dekens te koop die aan elkaar gedrukt kunnen worden in de hoeken. Hierdoor verschuift de deken niet meer in de lakens, waardoor extra opschudden of he weerleggen van de dekens niet meer nodig is.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om deze tips en tricks te lezen. En dat jullie aan enkele tips natuurlijk wat hebben. En vergeet niet de uitkomst van het wetenschappelijk onderzoek: Een opgeruimde slaapkamer en een opgemaakte boxspring brengt rust en overzicht in het hoofd!

Ik wil jullie een heel fijn Paasweekend wensen. Maak er een paar gezellige dagen van!

Veel liefs,
René

Geef een reactie