Matras op maat, wat komt hierbij kijken?

Informatie / 7 maart 2017
Matras op maat

Welkom bij alweer mijn vierde blog. Vandaag neem ik jullie mee in de wereld van matrassen. Tegenwoordig kopen we niet zo maar een matras, nee de trend van nu is het uitkiezen van een matras op maat. Nu heb ik gemerkt dat veel van jullie daar vragen over hebben. Hier enkele veel voorkomende vragen op een rij:

Wat is het verschil van een matras op maat ten opzichte van een standaard matras?

  • Kost een matras op maat uitkiezen veel tijd? Moet ik daar een dag voor uit trekken?
  • Moet ik voor het uitzoeken van een matras op maat fysiek naar een beddenspeciaal zaak toe?
  • Kan ik een matras op maat ook online bestellen?
  • Is een matras op maat duurder ten opzichte van een standaard matras?
  • Wat zijn de vele voordelen van een matras op maat?
  • Zijn er ook nadelen van een matras op maat?
  • Heeft een matras op maat een langere levertijd?
  • Zit er ook garantie op een matras op maat?

Hieronder behandel ik alle vragen om jullie te helpen bij het uitzoeken van een matras.

Verschil tussen een standaard matras en een matras op maat

Een standaard matras heeft een gemiddelde draagkracht en een standaard zone verdeling. Er is dus geen weloverwogen match tussen een individueel lichaam en het matras. Bij een maat matras wordt er gekeken naar de specifieke behoefte van het lichaam en de draagkracht die nodig is aan de hand van jouw gewicht.

Goed nieuws voor het uitzoeken van een matras op maat

Het hoeft tegenwoordig niet veel tijd te kosten om een matras op maat uit te zoeken. Je kunt er natuurlijk zo lang over doen als je zelf wilt, echter is het zelfs mogelijk een matras op maat online te bestellen en aan te schaffen. De site van Boschbedding is daar een goed voorbeeld van. Op de site van Boschbedding kun je doormiddel van veel keuze mogelijkheden jouw matras op maat gemakkelijk uitzoeken en bestellen.

Is een matras op maat duurder dan een normaal matras?

Een matras op maat hoeft niet perse veel duurder te zijn dan een normaal matras. Een matras op maat kan wel duurder uitpakken maar dat heeft meer te maken de vele extra opties die verkiesbaar zijn. Je kunt ook kiezen voor een matras op maat die voldoet aan jouw speciale verwachtingen.

De voordelen van een matras op maat

De voordelen van een matras op maat zijn natuurlijk vooral de fysieke voordelen en uiteindelijk ook zelfs mentale voordelen aangezien lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Doordat een matras op maat op de voor jouw drukkende punten van het lichaam verlichting geeft zal de nachtrust beter zijn werk kunnen doen wat betreft het herstel en de reiniging van het lichaam. Daarnaast kunnen bestaande klachten zoals pijn of uitstraling minder worden en zelfs verdwijnen na gebruik van een matras op maat.

Nadelen van een matras op maat

Er zijn weinig nadelen van een matras op maat. De levertijd kan iets langer zijn, echter de persoonlijke voordelen die je er uit haalt wegen niet op tegen een extra levertijd van twee weken. Het matras kan iets duurder zijn dan een standaard matras. Maar dit heb je totaal in eigen hand. Zolang je geen elektrische onderdelen kiest en de standaard maat behoud hoeft een matras op maat niet veel duurder uit te pakken.

Garantie bij een matras op maat

Sommige mensen denken dat een matras op maat geen garantie heeft aangezien deze niet kan worden omgeruild voor zo maar een ander matras aangezien het matras op maat is afgestemd op de behoefte van de koper. Echter is de leverancier verplicht om binnen een bepaalde afgesproken periode problemen die zijn ontstaan met een aankoop op te lossen. Dit betekend dus dat je altijd garantie hebt, alleen kunnen de oplossingsmogelijkheden wat afwijken in vergelijking met een aankoop van een standaard matras.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn blog te lezen, en wat zullen hebben aan de tips en tricks in mijn blog op het gebied van afmetingen van je toekomstige bed of boxspring.
Tot snel!

Veel liefs, Rene

Geef een reactie