Slaapkamer inrichting inspiratie, voor een mooie slaapkamer!

Inspiratie / 9 maart 2017
Slaapkamer inspiratie

Slaapkamer trends van nu!

Zelf kan ik uren bladeren, door mijn favorieten bladeren om inspiratie op te doen voor de inrichting van de slaapkamer. Maar wat nog leuker is, is het bezoeken van een slaap beurs. Juist dit heb ik afgelopen week gedaan. En ik kom dan met een breede glimlach en veel nieuwe inspiratie naar buiten. Deze ideen en inspiratie wil ik met jullie delen vandaag in tijdens mijn zesde blog.

De top 5 trends voor een mooie slaapkamer op een rij:

  • De luxe slaapkamer
  • Foto behang
  • Planten in de slaapkamer
  • De witte slaapkamer
  • Hout in de slaapkamer

De luxe hotelkamer

Luxe kan op veel manieren worden ingevuld en opgevat. Daarom is het hotelkamer voorbeeld een perfecte weerspiegeling van de nieuwe trend op het gebied van een luxe slaapkamer. Denk aan donkere warme kleuren. Het centrum van de kamer is een hotel boxspring die extra hoog en extra breed is uitgevoerd. Op de boxspring liggen meerder kussens voor een overdadig gevoel van luxe. De boxspring wordt afgewerkt met een boxspring plate op de foto uitgevoerd in een dieren print.

luxe hotelkamer boxspring inspiratie slaapkamer

Kleine details

Voor de hotelslaapkamer moeten meubels bij elkaar passen, op deze manier straalt de slaapkamer rust uit. Zoals ook op de foto te zien is, heeft het hoofdboard van de boxspring geïntrigeerde kussenvlakken voor een extra luxueuze uitstraling. Deze boxspring is te koop op de site van Boschbedding en het model heet de “Manhatten”.

De boswandeling

Een grote nieuwe trend die te zien was op de slaapbeurs is het fotobehang voor in de slaapkamer. Deze trend wordt stiekem gemixt met een trend die ik hierna met jullie deel namelijk groen voor in de kamer. Niet zo maar de kleur groen maar alles wat met natuur te maken heeft. Onder op de foto is een bos foto behang te zien die erg aanwezig is en de gehele slaapkamer beïnvloed op een positieve manier. Bij deze trend is het dan ook belangrijk dat je de rest van de slaapkamer rustig en ingetogen houd om het foto behang goed uit te laten komen.

Zuurstof in de slaapkamer

Het is een bewezen effect! Groen voor in de slaapkamer geeft meer zuurstof die de nachtrust ten goede komt. Grappig eigenlijk want de meeste mensen hebben overal planten staan behalve in de slaapkamer. Daar komt wat mij betreft, NU!… verandering in. Naast de toename van zuurstof geven planten bewezen een stofje vrij waar je gelukkig van wordt. Een soort van chocolade, echter nu adem je het in. Dus lieve mensen, leuk aan de slag met plantjes en bloemetjes voor in de slaapkamer.

Crispy white

Een al veelal gebruikte slaapkamertrend die we ook in 2016 al veel tegenkwamen is de white look. Dit bedoel ik dan in de breedste zin van het woord, aangezien alles maar dan ook alles wit mag zijn. Denk aan de muren, de boxspring, de meubels, de accessoires, de gordijnen en het beddengoed. Echter anders dan in 2016 mag er nu gebruik worden gemaakt van verschillende tinten wit. Dit is ook te zien op de foto hieronder. Een boxspring mag bijvoorbeeld een ander tint wit zijn dan de muren etc. En toevallig is dit een opluchting. Want om alles in de slaapkamer in één en dezelfde tint wit te krijgen is bijna niet te doen.

Wit, met houten accenten

We kennen allemaal wel de boomstam tafels gemaakt van eikenhout. Voor diegene die hier niet bekend mee zijn, dit zijn houten tafels waarbij het houd in dwarssnede is doorgezaagd en de houtnerven goed te zien zijn. De zijkanten van de tafel hebben de vorm behouden van de boomstam en hebben dus ieder een eigen licht gebogen en kronkelende zijde. Natuurlijk worden er niet alleen tafels gemaakt in deze techniek van houtbewerking maar ook andere meubels en accessoires zoals hier beneden op de foto te zien is.

Deze stijl van meubels wordt in deze slaapkamer trend gecombineerd met witte kleuren en beige aarde tinten.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn blog te lezen, en dat jullie wat zullen hebben aan de trends en ideeën die ik gegeven heb om jullie wat wijzer te maken op het gebied van slaapkamer trends voor 2017.
Tot snel!

Veel liefs, Rene

Geef een reactie