Top 5 pocketvering matrassen 2017

Informatie / 1 maart 2017
Pocket vering matras

Allereerst wil ik de leken op het gebied van matrassen gerust stellen. Het is voor iedereen lastig om een juiste keuze te maken. Vandaar dat ik tijdens deze blog extra aandacht besteed aan het kiezen van een goed, en op maat afgewogen matras.

Pocketveer matrassen zijn de meest verkochte matrassen van Nederland. Maar waarom, vroeg ik me af? Is het dan beter? Goedkoper? Of iets cultureels? Waardoor zijn deze matrassen niet aan te slepen zijn in Nederland?

Pocketveer matrassen bestaan er in vele soorten en maten. Daarom voor jullie mijn top vijf pocketveer matrassen op een rij gezet.

Mijn top 5 pocketveer matrassen:

Na even wat speur werk weet ik nu wat de voordelen van een pocketveer matras zijn. En waarom wij Nederlanders hier maar al te graag op willen slapen. De pocketveer (een metalen spiraal van negen slagen lang) is ultra ventilerend. Zo wordt de nachtelijke transpiratie niet opgenomen door het matras maar is deze juist lucht doorlatend.

Wat is nu precies een pocketvering matras?

Bekijk in onderstaand filmpje wat nu precies een pocketvering matras is. In dit filmpje wordt uitgelegd aan de hand van een opengemaakt pocketvering matras hoe de binnenkant eruit ziet.

Naast een goede ventilering voorziet een pocketveer matras de juiste steun aan je lichaam doorat er een zone verdeling aanwezig is. Een zone matras is verdeeld in zeven zones waarbij er op zeven plekken meer pocketveren zijn toegevoegd waardoor er meer steun is voor bijvoorbeeld de onderrug, de schouders en de heupen.

Het aantal veren toegevoegd aan het matras bepaald de hardheid van de gehele tegendruk van het pocketveer matras.  Zelf houd ik van een wat harder matras, aangezien ik dat gewend ben. Echter, waar moet je nog meer op letten? Je moet er voor zorg dragen dat je gewicht in ieder geval draagbaar is voor de levensduur van het matras. Zo moet je voor een gewicht boven de 80 kilogram een minimaal aantal veren van 1000 kiezen.

Het uitkiezen van jouw ideale pocketveermatras kun je gemakkelijk en overzichtelijk doen hier op de website van Boschbedding. Je bent slechts een paar klikken verwijderd van een nieuw pocketveer matras. Het mooiste is dat je pas hoeft af te rekenen bij levering, en dan ook nog 90 dagen omruil garantie hebt. Ik zeg, gemak en betrouwbaarheid is wat ze bij Boschbedding hoog in het vaandel hebben staan.

Over het opmaken met je beddengoed met je nieuwe pocketveer matras hoef je je geen zorgen te maken. Je gebruikt of simpelweg je bestaande beddengoed om het matras heen. Of voor wat extra luxe leg je top-dek matras over het pocketveer matras heen. Zo is de opmaak minder zwaar aangezien je alleen een vederlichte en dunnen topper hoeft op te tillen om de hoeken van het laken eromheen te vouwen. Mochten jullie geïnteresseerd zijn in een top-dek matras dan zijn deze uiteraard ook op deze site van Boschbedding te verkrijgen.

Ook erg handig, is dat de matrassen online kunnen worden besteld, en gratis thuis worden geleverd. De meeste matrassen zijn snel leverbaar en worden in opgerolde conditie afgeleverd. Geen problemen dus i.v.m. omhoog tillen, trap afmetingen, scherpe hoeken en deurposten etc.

Verder vind ik de voorwaarden erg prettig die staan vermeld op de website van Boschbedding namelijk:

  • Het beste slaap advies
  • Gratis thuis bezorgd
  • Snelle levering
  • Betalen bij aflevering
  • 90 dagen omruil garantie

er is ook een turn down service bij Boschbedding die je bij de bestelling kan toevoegen. Dit zorgt ervoor dat jouw bestelde matras voor naar boven wordt gebracht en wordt uitgepakt en op jouw boxspring klaar gemaakt wordt. Zodat jij meteen die zelfde avond nog zonder enige moeite gebruik kunt maken van jouw nieuw bestelde matras.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn blog te lezen, en wat zullen hebben aan mijn bevindingen.

Tot snel!

Veel liefs, Rene

Geef een reactie