Twijfelaar? Welk maat bed kies jij?

Informatie / 9 maart 2017
Twijfelaar boxspring

Yessss! Het is weer tijd voor een leuke blog. Vandaag schrijf ik tijdens mijn vijfde blog over de twijfelaars en dubbers onder ons, die een nieuw bed nodig hebben maar niet weten welke maat bed zij moeten kiezen. Ik zelf weet er alles van, aangezien ik al wel zeven keer ben verhuist in zowel de binnenstad van Amsterdam als naar de wat rustigere randstad. Waar moet je rekening mee houden als je de maat van je bed uit zoekt? Het is handig om dit te lezen aangezien je met meer rekening moet houden dan je denkt als het gaat om de maat van je bed. Dus bespaar jezelf een miskoop en lees mee, om juist een lange aankoop te doen betreffende een bed.

Allereerst wat maten op een rij voor een goed overzicht van de keuze mogelijkheden

De student

Zelf ben ik ook ooit student geweest en dat is een onrustig en wisselvallig bestaan. Vaak zit je dan op een kleine kamer of studio dicht bij de hogeschool of universiteit. Wat belangrijk is bij studenten is dat de minimale afmeting toch wel 1.40 meter dient te zijn. Het kan vaak voorkomen dat er een loge langskomt of dat je als student je eerste vriendje of vriendinnetje krijgt, en graag wilt dat die kan blijven slapen.

De tweeslaper

Voor de tweeslaper is het belangrijk om te weten dat een gemiddelde afmeting voor een tweepersoonsbed 1.60 is. In Nederland zijn we gewent dat een tweepersoonsbed vaak al de afmeting van 1.80 heeft. Echter niets is minder waar. Nog een leuk weetje, is dat je lichaam zich volledig aanpast aan de ruimte die het krijgt. Dit betekend dus dat als je in een wat kleiner tweepersoonsbed slaapt het niet perse hoeft te zijn dat je dat niet goed slaapt of te krap licht. Het is dus maar net wat je gewent bent. Daarnaast is bewezen dat een wat kleiner bed zorgt voor meer liefde binnen de slaapkamer. Maar laten we wel wezen, mocht je over een grote slaapkamer beschikken dat is het natuurlijk heerlijk om deze ten volle te benutten met een ruim bed. Er zijn ook al bedden te koop op de site van Boschbedding van 2.00 meter breed, en zelfs 2.20 breed. Houd er dan wel rekening mee dat het hoofdboard door het trapgat moet passen. En dat mocht je weer willen verhuizen, het bed wel weer in de nieuwe ruimte geplaatst zou kunnen worden.

Simpel of elektrisch

Bij de keuze voor een eclectische optie bij een bed moet je rekening houden met een extra lengte van tien centimeter die nodig is voor het op en neer bewegen van het voeteneind.

De lange jan

Hier in Nederland hebben we veel lange mensen onder ons. Vooral de mannen steken er met kop en schouder bovenuit in vergelijking met andere landen binnen Europa. Om deze reden is het dan ook heerlijk om bij een lengte langer dan 1.80 juist die extra beenruimte te hebben. Zodat ook jouw partner lang gestrekt in bed kan uitrusten. De extra beenruimte kan gemakkelijk worden bijgeboekt op de site van Boschbedding. Zo kun je kiezen voor een 2.10 lengte of zelfs een 2.20 lengte.

Verschil kingsize en queensize

Vaak wordt er gedacht dat een kingsize en een queensize bed enorme bedden zijn. Dit valt reuze mee. Een queensize bed heeft een Europese afmeting van 1.50 meter. Een kingsize bed heeft een Europese afmeting van 1.80 meter. Dit zijn Europese maten. Echter hier in Nederland kennen we bijna geen 1.50 afmeting tenminste ik heb die nog nooit in een beddenspeciaalzaak zien staan. Ik ga er dus vanuit dat een Nederlands queensize bed een afmeting heeft van 1.60 en een kingsize bed een afmeting heeft van 1.80. Dit betekend dat het overgebleven 1.40 tot een twijfelaar behoort in Nederlandse begrippen. Natuurlijk speelt de Amerikaanse branche ook mee in de wereld van bedden en vooral boxsprings. Voor Amerikaanse begrippen mag je bij de queensize als zowel de kingsize er 20 cm erbij optellen. Wat maakt dat de queensize 2.00 meter, en de kingsize 2.20 meter breed is.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn blog te lezen, en wat zullen hebben aan mijn bevindingen.
Tot snel!
Veel liefs, Rene

Geef een reactie