Verschillen tussen dekbedden

Informatie / 1 maart 2017
Dekbed voordelen

Welkom lieve lezers bij alweer mijn tweede blog. Het is de bedoeling dat ik drie blogs per week voor jullie gaan schrijven. Om jullie meer en op regelmatige basis kennis te laten maken met de vele bevindingen, tips en weetjes over de trends en ontwikkelingen op het gebied van slaapcomfort.

Vandaag wil ik graag met de neus richting de warmte. Ikzelf verheug me er altijd op na een dag lang werken, koken en de kids voorbereiden om naar bed te gaan en dan ook nog even achter de laptop gewerkt te hebben….. Op mijn oh zo warme donzige bedje. Heerlijk de dekens over je heen trekken en je alleen maar te  kunnen laten leiden door rust en ontspanning.

Dit deed me aan het denken zetten. Want hoewel ik eigenlijk altijd alleen maar bezig ben met het halfjaarlijks uitzoeken van een nieuw dekbedovertrek. Moet ik toch bekennen dat ik mezelf erop had betrapt, dat ik deze wonderschone lakens over mijn 10 jaar oude dekbed heen scheur!!! Neeeeeee, dacht ik wat erg! Dit kan zo niet langer!

Bed opmaken altijd een drama

Pas achteraf bedenk ik me dat het opmaken van een boxspring elke week weer stoeien is aangezien de vier uiteinde van het dekbed nooit helemaal goed in het overtrek terechtkwamen. Zo frustrerend, en dan begon het opschudden weer opnieuw. Wist je dat de vulling van de dekbedden van tegenwoordig niet meer zo gaan klonten tot een grote bal. En dat je de meeste dekbedden nu gewoon in de wasmachine kunt wassen?

Ja, tijden veranderen en eerlijk gezegd ben ik echt een was fanaat die nog bijna elke dag een schone theedoek in de wasmachine doet. Echter mijn oude dekbed heeft nog nooit mijn witte was beest ontmoet. Wel altijd lekker buiten hangen, mits je thuis blijft, het niet regent, en je balkon of hang rek super schoon is. Want ja, wit is helaas niemands favoriete kleur als het op wassen en ophangen aankomt.

Katoenen dekbed vulling

Gelukkig zitten er in de collectie van Boschbedding verschillende dekbedden tussen, en zo voor ieder wat wils. Zelf ga ik dus erg graag voor de wasbare variant met een vulling van katoen. Maar er is voor de echte koukleum ook een aanbod van Texels wol en een donzen vulling. Daarnaast zijn de vier seizoenen dekbedden altijd handig omdat je deze van dun tot dik kunt aanknopen voor een dekbed zowel geschikt voor de zomer als voor de winter.

Tegenwoordig zijn er veel mensen allergisch voor huisstofmijt, haren, huisstof en andere niet-welkome gasten in huis. Alle dekbedden van Boschbedding zijn voor behandeld tegen deze allergische veroorzakers. Dus dat is geen excuus meer tegenwoordig om zelf een keuze te maken voor je favoriete dekbed. Laat u deze belemmeringen niet te veel invloed uitoefenen op jouw keuze richting een matras. Tegenwoordig zijn deze voorzorgsmaatregelen al opgenomen in de geproduceerde dekbedden om een zo groot mogelijke doelgroep te kunnen gebruiken voor de verkoop.

Tegenwoordig is een donzen dekbed niet perse de beste keus voor een warm dekbed. De hedendaagse materialen die nu gebruikt worden hebben deze mythe overwonnen. Echter is het donzen dekbed wel nog steeds het meest zware dekbed dat verkocht wordt. Dus mocht dit je motief zijn, dan is een donzen dekbed zeker de juiste en enige keus. Zelf vind ik natuurlijke materialen een fijne vervanging voor bijvoorbeeld synthetische materialen die worden gebruikt voor dekbedvullingen. Synthetische materialen verdubbelen alleen maar de vochtproductie gedurende de nacht. Vandaar dat natuurlijke materialen zoals wol, katoen of zijde meer mijn voorkeur hebben in het binnenwerk van dekbedden binnen Europa.

Laat je verassen op de site van Boschbedding met de nieuwste en beste dekbedden van deze tijd. Lees eens de eigenschappen en voordelen die ieder dekbed met mee brengt en maak de perfecte match met jouw slaapgenot en behoefte gedurende de nacht. Naar mijn mening kun je beter wat tijd investeren in een goede en langdurige aankoop dan dat je zo maar iets aanschaft zonder de eigenschappen, voordelen en nadelen te weten te komen.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de voorwaarden erg prettig zijn die vermeld staan op de website van Boschbedding namelijk:

  • Het beste slaap advies
  • Gratis thuis bezorgd
  • Snelle levering
  • Betalen bij aflevering
  • 90 dagen omruil garantie

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn blog te lezen, en wat zullen hebben aan de tips en tricks in mijn blog.

Tot snel!

Veel liefs, Rene

Geef een reactie