Dit zijn de voordelen van een boxspring ten opzichte van een ledikant

Informatie / 5 september 2017
Boxspring voordelen ten opzichte van een ledikant

Een boxspring-combinatie bestaat over het algemeen uit een onderstel, pootjes, bonnelveren bodem, matras, topmatras en hoofdboord. Er zijn talloze varianten op de markt beschikbaar, maar vaak zijn zowel het hoofdboord als de box zelf bekleed met stof of (nep) leder. Het bed heeft de afgelopen jaren flink wat populariteit gewonnen ten opzichte van bijvoorbeeld ledikanten. Wat zijn de voordelen van dit bed eigenlijk precies? En de nadelen?

Boxspring of een alternatief

Wanneer u op zoek gaat naar een bed zal u al gauw bij een ledikant of een boxspring-combinatie terecht komen. Hoewel het kiezen van een bed gebaseerd zal zijn op uw smaak, zijn er ook belangrijke praktische keuzes te maken om te bepalen voor welk bed u moet gaan. Een goede nachtrust is immers belangrijk. Net als comfort en ondersteuning aan uw lichaam op de juiste plekken.

Voordelen van een boxspring

Boxsprings zijn onder andere vanwege het design enorm populair geworden in de slaapkamer. Designelementen zoals een strakke, chique of sfeervolle uitstraling zijn niet de belangrijkste voordelen van het bed.

De veren bodem en het pocketmatras maken het bed erg comfortabel.
Er ontstaat een hogere ligging wat in en uit bed stappen vergemakkelijkt.
Door de open constructie ventileert het matras goed.
De bedden zijn er in alle maten verkrijgbaar en kunnen op eigen smaak en slaapkamerinterieur nog worden aangepast.
Het bed is redelijk compact, doordat er geen rand van het bed omheen komt. Daarnaast is het bed en matras in vele maten verkrijgbaar.
Nadelen?

Er zijn een paar kleine nadelen van een boxspring. Deze liggen bij de prijs van aanschaf van een bed en het stofvrij houden van de stof. De stof trekt natuurlijk het één en ander aan wat wekelijks moet worden afgedaan. Veel mensen kennen ledikanten in alle soorten en maten als alternatief, maar hoeveel beter is een ander soort bed? En wat zijn de nadelen van een ledikant bijvoorbeeld?

Voordelen van een boxspring ten opzichte van een ledikant

Een van de grootste pluspunten van een boxspring is dat je bij aanschaf van een dergelijk bed een complete set koopt. Een van de grootste nadelen van een ledikant is dat u bij aankoop van een dergelijk bed vaak moet op moet letten dat de lattenbodem en matras apart worden verkocht. Daarnaast heeft dit soort bedden veelal een lage instap. Ook op langer termijn kunt u bij uzelf nagaan of het bij bepaalde levensfases handig en comfortabel zou zijn om een hoge instap te hebben.

Geef een reactie